Korte gebruikershandleiding Joyetech eRoll

Voor de beste resultaten raden wij u aan om onze Dekang E-Liquids te gebruiken. Wij werken alleen met gecertificeerde producten en dus niet met namaak e-sigaretten of E-Liquids! Verder zijn in onze webshop ook atomizers en clearomizers, extra batterijen en verschillende smaken en sterktes E-Liquids verkrijgbaar. Voor mensen die willen stoppen met roken of veel willen besparen op roken, hebben wij het I-Smoke abonnement samengesteld. Dit bestaat uit een gratis starterkit eGo-C Clearomizer en een jaar elke maand 90ml eLiquid, een T2 Clearomizer en 3 wicks, gratis bezorgd. De smaken en sterktes eLiquid zijn elke maand naar wens aan te passen.

Lees deze korte gebruikershandleiding goed door om het gebruik van de Joyetech eRoll juist te laten gebeuren. Volg de aanwijzingen goed op en voorkom teleurstellingen. Lees ook de informatie op onze website over E-roken. In de starterskit eRoll vindt u:

 • de PPC (Personal Carrier Case)
 • 1 x eRoll atomizerbody
 • 2 x eRoll batterij
 • 2 x atomizer
 • 2x tankcartridge voor E-liquid
 • oplader met USB en netadapter
 • oplaadkabel

Zet de eRoll nu in elkaar:

 • Haal de tank uit de cone*. (*houder van het tankje)
 • Draai de cone van de batterij door hem tegen de klok in te draaien.
 • Plaats een atomizer in de uitsparing van de batterij met de lont naar boven.
 • Plaats de cone terug op de batterij door hem met de klok mee te draaien.
 • Vul de tank aan de kant die in de eRoll steekt (de smalle kant) in het daarvoor bestemde gaatje met vloeistof. Doe dit bij voorkeur met een needle-cap. Je kunt ook het dopje aan de onderkant losmaken met de hand.
 • Zorg dat er ruimte overblijft in de tank voor een luchtbel. Vul hem dus niet tot bovenaan vol!
 • Laat 1 of 2 druppels vloeistof direct in de cone vallen op de atomizer. Doe dit alleen bij een nieuwe atomizer.
 • Plaats de tank in de cone en druk hem aan tot hij niet verder meer kan.

eroll handleiding

 

 

Plaats de eRoll in de PPC

Plaats de eRoll met  onderkant van de batterij in de PCC. Als de eRoll in de PPC zit en de PPC wordt opgeladen met de oplader, wordt de eRoll ook meteen opgeladen. Laad de PCC op met de bijgeleverde USB kabel en AC wandadapter. Het volledig opladen zal 3,5-4 uur duren. Laat de eRoll gewoon zitten tijdens het opladen van de PCC.  Op de PCC zal een rode LED  branden als hij oplaadt, en een groene LED als hij klaar is. Als de PCC is opgeladen kunt u de eRoll eruit halen door op de knop naast de uitsparing voor de eRoll te drukken.

  

eroll hanleiding 2

 

In gebruik nemen van de eRoll

Neem een trekje van ongeveer 4 seconden. Geef de atomizer even de tijd om de vloeistof te verdampen voordat je deze inhaleert. Een nieuwe atomizer moet even worden 'ingerookt'. Er kan wat testvloeistof van de fabriek inzitten. Na een aantal trekjes komt de smaak van de vloeistof dan pas goed tot zijn recht.

Vul de tank bij als deze bijna leeg is, dit voorkomt het 'doorbranden' van de atomizer als de lont droog is.

De tweede bijgeleverde batterij is verpakt in een stevige seal. Deze moet eerst verwijderd worden voor u hem kunt gebruiken. Op de PCC zit aan weerskanten ook een plastic coverseal om de cover van de PCC te beschermen. Vergeet niet deze ook te verwijderen.

Als de eRoll leeg is zal de LED aan de onderkant van de batterij 10 keer gaan knipperen. Plaats de eRoll dan weer terug in de PCC. Tijdens het laden zal er een blauwe LED branden. Zodra deze uit gaat, is de eRoll weer volledig volgeladen.

Als de PCC leeg of bijna leeg is zal deze een rode LED laten zien. Laad hem dan opnieuw op.

Hou de PCC en de eRoll uit de buurt van water en/of scherpe voorwerpen. Dit kan onherstelbare beschadigingen veroorzaken.

Onderhoud

 • Reinig regelmatig de batterij van de eRoll aan de onderkant
 • Vervang regelmatig de atomizer, deze slijt bij gebruik en daardoor nemen de damp-prestaties af. De atomizers zijn verkrijgbaar in onze webshop.
 • Ook de batterij slijt langzaam, bij normaal gebruik zal deze een jaar goed functioneren. In de starterkit zit 1 extra batterij. Ook in onze webshop zijn extra batterijen verkrijgbaar.
 • Vervang ook regelmatig de tankcartridge, ook deze zijn verkrijgbaar in de webshop.

Nog even de vijf geboden van het E-roken:

1. Onderhoud je E-sigaret goed. Vervang op tijd de atomizers, batterijen en tankjes om je E-sigaret optimaal te laten presteren.
2. Damp met aandacht. Probeer verschillende methodes uit met kortere teugen en langere teugen om de voor jou ideale damphoeveelheid te realiseren.
3. Rust, regelmaat en reinheid: laat de atomizer niet oververhitten door langdurig continu gebruik, laad de batterijen regelmatig helemaal op en maak geregeld de bovenkant van de batterij schoon.
4. Zorg voor extra batterijen en een oplader als je lange(re) tijd van huis bent en neem ook E-liquid mee.
5. Door E-liquid met dezelfde smaak maar met verschillende sterktes te vermengen kun je het nicotinegehalte naar wens aanpassen.